Blog

Mekanik Tesisat Nedir? Neden Gereklidir?

İnşaat yapılarının olmazsa olmaz bileşenlerinden biri konumundaki mekanik tesisat; kendi içerisinde dallara ayrılan, binadaki/yapıdaki konfor ve yaşam standartlarının arttırılmasına yönelik uygulanan sistemlerdir. Konut, hastane, okul, alışveriş merkezi, endüstri ve sanayi tesisleri, iş merkezi ve ofis binaları gibi çeşitli uygulama alanlarına sahip mekanik tesisat sistemlerinin ana kollarını şu şekilde sıralayabiliriz; Sıhhi Tesisat Yangın Tesisatı Isıtma-Soğutma Tesisatı … Devamını oku Mekanik Tesisat Nedir? Neden Gereklidir?

Yangın Tesisatı Nasıl Yapılır?

Yangın tesisatı, binada/yapıda çıkabilecek herhangi bir yangın durumunda, devreye girerek yangını söndürmek için kurulan yangın koruma sistemlerinin genel adıdır. Yangın tesisatı sayesinde küçük yangınlar hızlıca söndürülebilir, büyük yangınlarda ise itfaiye ekiplerinin gelişine kadar yangının büyümesi ve büyük felaketlere yol açması engellenebilmektedir. Söndürme işlemine ciddi katkıda bulunan bu sistemler mal ve can kayıplarını önlediği gibi, gelecek … Devamını oku Yangın Tesisatı Nasıl Yapılır?

Klima Tesisatı Nasıl Yapılır?

Merkezi ve bireysel olmak üzere iki çeşidi bulunan klima tesisatı; ortamı ısıtma-soğutma amaçlı kullanılan, az yer kaplamasının yanında çevre dostu olan ve en çok tercih edilen iklimlendirme sistemidir. Dış havadaki değişkenliklerden bağımsız, iç ortamlardaki nem, sıcaklık, hava temizliği ve taze hava girişi unsurlarının birlikte kontrol edilerek, ortamı istenen şartlarda tutmayı sağlayan klimalar, merkezi ve bireysel … Devamını oku Klima Tesisatı Nasıl Yapılır?

Havuz Tesisatı Nasıl Yapılır?

Havuz tesisatı tasarlanmadan önce bilinmesi gereken temel faktörler vardır. Bunlar; Havuzun kullanım amacı Havuzun şekli Havuzun büyüklüğü Havuzun toplam su hacmi Konulacağı mahalin açık ya da kapalı olması Havuz tesisatı projesi hazırlanırken, bu esaslar dikkate alınarak gerekli hesap yapılırken havuzda yapılacak filtreleme, tesisat borularındaki basınç kayıpları, havuzdan yararlanacak kişi sayısı, havuz alanının yüksekliği gibi parametrelere … Devamını oku Havuz Tesisatı Nasıl Yapılır?

Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Neden Gereklidir?

Endüstriyel havalandırma sistemi; fabrika, sanayi kuruluşları gibi kirli ve zararlı havanın ortamda bolca bulunabileceği çalışma yerlerinde, kötü havanın tahliyesi ve dışarıdan taze hava temin edilebilmesi için kurulan sistemlerdir. Ortamdaki kirli hava türüne ve oranına göre tasarlanan bu sistemlerde amaç sağlıklı ve güvenli bir çalışma alanı oluşturmaktır. Endüstriyel havalandırma iki farklı şekilde yapılabilir: Lokal Havalandırma : … Devamını oku Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Neden Gereklidir?

Yerden Isıtma Tesisatı Nedir?

Bir binanın/yapının özellikle de soğuk havalarda olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biri de ısıtma sistemleridir. Geçmişten günümüze pek çok yöntemle ısınma ihtiyacını gideren insanoğlu, teknolojinin ve yapıların gelişmesiyle artık daha ucuz, daha konforlu ve daha güvenli olabilecek sistemlere yönelmiştir. Mağaralarda ateş yakma ile başlayan ısınma serüveni yerini zamanla sobalara, katı veya sıvı yakıtlı kazanlara ve elektrikli ısıtma … Devamını oku Yerden Isıtma Tesisatı Nedir?

İyi Bir HVAC Tasarımı Ofis Verimliliğini Nasıl Artırır?

Bir projenin tasarım aşaması, o binanın/yapının tüm yaşam döngüsü boyunca performansını artırma şansının olduğu kritik bir zamandır. Projeler genellikle yönetmeliklerindeki minimum gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlanır. Bununla birlikte, asgari şartları aşan bir tasarım mükemmel bir yatırım getirisini sunacaktır. HVAC sistemleri (Isıtma, Havalandırma ve Hava Şartlandırma / İklimlendirme) söz konusu olduğunda, iyi bir tasarım demek enerji tasarrufu … Devamını oku İyi Bir HVAC Tasarımı Ofis Verimliliğini Nasıl Artırır?

Covid-19 ve Havalandırma Sistemleri

Sağlık yetkilileri, COVID-19’un çoğunlukla enfekte bireyler hapşırırken veya öksürdüğünde yayıldığını ve virüse damlacıklarla maruz kaldıklarını bildirmektedir. Bu damlacıklar doğrudan kısa mesafelerde solunabilir veya sık sık dokunulan yüzeylere düşebilir. Büyük damlacıklar normalde yaklaşık bir metre uzaklıkta zemine çöker havada asılı kalmaz, ancak küçük damlacıklar daha uzun süre ve daha uzak mesafelerde havada kalabilir. Yaşam ve çalışma … Devamını oku Covid-19 ve Havalandırma Sistemleri

Kuyumcu Atölyelerinde Tasarım ve Uygulama

Dünyada ticarete yön veren, tasarım ve imalat gücüyle kendini ispatlamış firmalarımızın başarılarının temelindeki fabrika ve atölyelerimizin işlevselliği tartışılmazdır. Genel olarak kuyumcu atölyeleri, yerleşim alanı bakımından 50 ila 1000 m2 arasında, yaklaşık 10m2 alanda 2 insanın çalıştığı; fakat bazı operasyonlarda insan yoğunluğunun arttığı, hareketin ve sirkülasyonun fazla olduğu, doğru önlemler alınmazsa sağlık açısından risk teşkil edebilen … Devamını oku Kuyumcu Atölyelerinde Tasarım ve Uygulama